Es firma el tractat de Baden. Des de Londres, Dalmases informa de la resposta negativa de França a les recents gestions angleses

7 setembre 2014 Entrades

Export to PDF | Export to DOC

7 de setembre de 1714

Al municipi termal de Baden d’Argòvia (Suïssa) es signa el tractat homònim, la confirmació formal del tractat de Rastatt, com acord de pau entre França i el Sacre Imperi.

Tal i com havia passat a Rastatt, l’emperador Carles mantingué formalment l’ús dels títols de rei d’Espanya i príncep de Catalunya,als quals no renunciaria fins la pau de Viena de 1725, sense que això tingués cap efecte en la defensa dels drets i llibertats del Principat.

Des de Londres Dalmases informa de la negativa francesa a les recents peticions britàniques a favor de Catalunya:

“…havia lo rey christianíssim [Lluís XIV] manat respòndrer que, no troban-se per algun tractat fet ab la Inglaterra previngut que no pogués assistir a la España contra Barcelona y Cataluña, no trobava motiu per de dèurer executar lo que per part y en nom de la regència avia proposat…”

Carta del 7 de setembre de 1714

En vista d’això, i aconsellat per anglesos influents i pro-catalans, l’ambaixador prepara noves gestions i propostes. També escriu a Viena al marquès de Rialp, i al baró de Zinzerling agraïnt-lo per les seves cartes de suport i interès per la situació catalana.

Firma del Tractat de Baden

Firma del Tractat de Baden

El proper post serà demà 8 de setembre

Subscriure’s