El general Villarroel, comandant de les tropes resistents, dimiteix davant la insostenibilitat -des de la perspectiva militar- de la defensa de Barcelona.

5 setembre 2014 Entrades

Export to PDF | Export to DOC

5 de Setembre de 1714

El general Villarroel, cap de les forces de Barcelona, que havia exposat en la discussió del dia anterior la insostenibilitat de la defensa de la ciutat des d’un punt de vista estrictament militar (la muralla estava plena de bretxes, la més gran permetria per la seva amplada l’entrada de dos-cents homes en formació) dimiteix del seu càrrec.

No obstant aquesta decisió es manté secreta per no fer decaure la moral dels defensors i, un cop iniciat l’assalt general borbònic la matinada de l’onze de setembre, el general reprendrà el comandament tot i la possibilitat d’abandonar la ciutat per mar, decisió nobilíssima que pagarà molt cara.

Serà ferit a la batalla i, caiguda la ciutat, serà pres –en contra d’allò acordat a les capitulacions de Barcelona- per les tropes borbòniques i enviat al presidi situat al castell d’Alacant. Més tard serà traslladat a la Corunya, on morirà per les pèssimes condicions d’encarcerament, el 1726.

General Villarroel

General Villarroel

Firma general villarroel

Firma del General

El proper post serà demà 6 de setembre

Subscriure’s