Dalmases reitera a Barcelona el nou suport anglès a Catalunya

31 agost 2014 Entrades

Export to PDF | Export to DOC

31 d’Agost de 1714

L’ambaixador català torna a escriure a Barcelona per informar del nou context polític anglès favorable a Catalunya, i reitera la petició de poders i instruccions per seguir de manera efectiva les seves gestions:

“… no pot ser mayor la bona voluntat que me han manifestat y manifiéstan estos senyors regents y cassi tots los ynglesos. Tot és preguntar-me de Barcelona y de son estat (…) Aguardo ab inpaciència las cartas de vostra excel·lència, aguardo ab impaciencia las del señor marqués de Rialp (…) per saber possitivament lo que dech ejecutar  (…) ab lo nou rey de Inglaterra, pues de ells dependexen las ressolucions fortas y importantes per a la llibertat…

Carta del 31 d’agost de 1714

També continua informant detalladament de les seves activitats, i relata el retorn a Londres de lord Peterborough  -que es trobava d’ambaixador a Torí- i de totes les gestions que el mateix continua fent davant la cort de França.

No obstant, en una missiva enviada quatre dies abans al marquès de Rubí, virrei de Mallorca i amic, li confessa:

 “… Lo que yo temo y confiesso que mucho es que a nuestra Barcelona se retire el empeño por la instancia de la regencia. Si la muerte de la reina huviera sucedido un mes antes, huviera producido muy diferente efecto…”

Carta del 27 d’agost de 1714

El proper post serà el 4 de setembre

Subscriure’s