Eleccions al Consell de Cent, Rafael de Casanova elegit Conseller en Cap de Barcelona. Dalmases, desde La Haia, contacta una vegada més amb Viena.

30 novembre 2013 Entrades

Export to PDF | Export to DOC

30 Novembre 1713

A Barcelona, diada de Sant Andreu, s’escull el nou Consell de la Ciutat. Rafael de Casanova i Comes és l’elegit Conseller en Cap, i serà l’últim d’exercir aquest càrrec i el responsable últim de l’heroica defensa de Barcelona. Com a Conseller Segon és elegit en Salvador Feliu de la Penya, com a Tercer en Ramon Sans, Quart en Francesc Anton Vidal, Cinquè en Josep Llaurador i Sisè en Jeroni Ferrer.

 

El Consell de Cent, institució secular de govern de la ciutat de Barcelona fundat per Jaume I el s. XIII, serà abolit per “dret de conquesta” i per ordres del duc de Berwick només uns dies després de la caiguda de la ciutat, el 15 de setembre de 1714.

 

Us convidem a llegir el següent relat vinculat a l’aniversari de l’elecció de Casanova.

Des de La Haia, Dalmases respon la petició d’informació d’en Vilana Perlas sobre el nou Parlament recentment elegit a Londres. Aquest sembla que no serà convocat fins el febrer, ja que tot i ser de majoria Tory –contrari a la continuació de la guerra i, per tant, als interessos de Catalunya- el govern tem que intenti revocar part dels acords de pau en França, en especial alguns articles del Tractat de Comerç.

 

Tres dies abans Dalmases havia escrit als seus contactes a Londres per tal d’assegurar-se un canal d’informació sobre la situació d’aquella Cort. Entre d’altres escriu a James Stanhope, Johann Philipp von Hoffman –el representant de l’emperador a Londres-, l’ambaixador de Portugal Luís da Cunha i el cavaller Blackwell.

El proper post serà el 4 de desembre.

Subscriure’s