Pau Ignasi de Dalmases és rebut per la reina Anna al palau de Kensington

28 juny 2013 EntradesNotícies

Export to PDF | Export to DOC

Després d’intenses gestions, Pau Ignasi de Dalmases és finalment rebut per la reina Anna, a les 7 de la tarda i al palau de Kensington, a Londres.

En aquesta audiència, en Dalmases demanà l’intercessió de la reina a favor de la causa catalana, entregant-li un memorial amb tots els detalls de la qüestió. La reina, que no s’aixecà del seu setial durant l’audiència “por razón de su indisposición” respongué que:

 

                        “…havia fet lo que havia pogut per Cataluña y que ho faria encara, procurant per tots los medis posibles la seguretat y lo compliment de tot que se li havia promès y havia obtingut per nostra Patria…”

 

Dalmases, aconsellat per Peterborough, també informà a la reina que restava a la Cort a la seva disposició per qualsevol evolució o gestió futura.

El dia abans, però, el govern anglès havia tingut un gran revés al parlament, on “després de grans debats” la Cambra dels Comuns havia rebutjat el tractat de Comerç entre el Regne Unit i França “lo que ningú se podria persuadir”.

Extractes de les cartes del 30 de juny de 1713

 

El proper post serà el 30 de juny:
<p style=”text-align: center; font-color: black: !important;”><a class=”btn orange medium” style=”margin-right: 50px;” href=”http://eepurl.com/w7vOX” target=”_blank”>Subscriure’s</a></p>